SamenSoepen
Etten-Leur

Wie zijn wij?

 

In 2022 ontstond het idee bij Nellie Slooter om na de corona periode mensen weer met elkaar in verbinding te brengen. Na wat onderzoek vond zij een landelijk initiatief "Samen Soepen" geheten. Dit idee sprak haar zo aan dat vanaf juni 2022 in "de Linde" iedere laatste woensdagavond van de maand inwoners hier kunnen komen genieten van 2 soorten soepjes, garnituur voor bij de gratis soep en een dessert. Dit onder de naam: "SamenSoepen en Vlaflippen!"


Gezien het succes is er inmiddels een tweede locatie waar men iedere derde zaterdagavond van de maand ook kan komen SamenSoepen. In "ut Praotuis" in de wijk Banakkers komen vanaf januari 2023 inwoners vanuit Etten-Leur samen om te genieten van de twee soepen en een dessert welke vrijwilligers daar voor hen maken en serveren.


Vanaf 11 oktober 2023 is er een derde locatie bij, namelijk  in de basisschool De Hasselbraam. Op 28 november 2023 is er in samenwerking gestart met cultuurhuis De Nobelaer onder de naam Samen Soepen XL. Tijdens het Samen Soepen zal er een speciaal programma zijn wat te maken heeft met cultuur en eten.


Inmiddels is er een grote groep vrijwilligers welke graag dit programma in onze gemeente willen uitdragen.


Vind jij het ook leuk om een bijdrage te leveren, als vrijwilliger, laat het ons weten door middel van een email. (zie reserveren/contacten)